20-12-2010
ANNELIES EN AGAMI WINNEN WEER IN NEDERLAND
Annelies en Agami worden steeds beter en beter, en de combinatie voelt elkaar steeds beter en beter aan.
De uitslagen worden ook steeds beter. Zondag jongsleden te Oud-Gastel in Nederland reden zij een prachtige proef Z2 en werd de tweede op 40 punten gereden. Agami en Annelies kregen meer dan 70 % bij beide jurys en een voorsprong van meer dan 40 punten, en drie winstpunten !in bijlage : uitreksel uit "Sport Brabant"
Sport > Sport Brabant
Van Looveren en Zoutendijk voeren boventoon

door Wim van Ginneken door Wim van Ginneken. maandag 20 december 2010 | 06:45 | Laatst bijgewerkt op: maandag 20 december 2010 | 08:00

PAARDENSPORT - De derde selectiewedstrijd (dressuur) van de Kring West-Brabantvoor de Brabantse kampioenschappen bracht duidelijkheid.

Zeker in de Z-klassen. Twee combinaties voerden daarin de boventoon in OudGastel. Annelies van Looveren met Agami van 't Gestelhof in het Z2 en Sandra Zoutendijk met Ringo Star in de Z1-klasse. "Het gaat beter en beter" meldde Annelies van Looveren bescheiden. "Het klikt wel tussen Agami en mij. We doen zo maar voort."

De Essense master in de economie kwam unaniem én zeer royaal op kop bij het juryduo Lindemann – Heijstek. Als laatste startster in het uitgedunde veld reed ze haar grootste concurrent, Hans van Bedaf uit Etten-Leur, van de koppositie af. "Ze leverde een superproef af", liet juryvoorzitster Vivian Lindemann weten.

"Een prachtig plaatje. Ik was onder de indruk van haar prachtige appuyementen, de mooie galopwissels en de afwerking. Voor de appuyementen heb ik een paar keer naar het cijfer acht kunnen grijpen. Haar paard was ook mooi rechtgericht op de A-C-lijn. Dat kon je van de meeste, andere paardenniet zeggen." Van Looveren denkt de bruine merrie voorlopig te kunnen blijven rijden. Net als de drie andere Z-paarden van haar nonkel Louis vanGestel. "Wilfried Mondelaars werd met Agami tweemaal Belgisch Z2-kampioen, maar die is nu uitgeschakeld vanwege een hernia. Een voordeel is ook dat ik bij mijn nonkel in de binnenpiste kan trainen. Zo komt mijn voorbereiding niet in gevaar." Hans van Bedaf wist met Timon het dichtst in haar buurt te blijven. Een nette, afgewerkte proef is zijn handelsmerk. "Ook de galopwissels waren mooi", vond Lindemann. "Om achten te kunnen scoren, zou zijn paard echter nog iets losser door het lijf moeten zijn."

Nancy Brosens leverde met Piloot een flitsende proef af. "De cijfers zouden nog hoger uitpakken als haar paard wat losser was in de bovenlijn",aldus de hoofdjury.

In de Z1-klasse ging Sandra Zoutendijk twee collega-amazonen uit deArgonautschool vooraf. Judith Hendriks (derde) zorgde er met World WideWiske meteen voor dat het juryduo Groot-Mouwen met de cijfers de hoogte in moest. De Roosendaalse werd echter afgetroefd door Anita Bartels (tweede)met haar Utah.