Klik op rode tekst of kleine-foto voor detail-foto

Nieuwsarchief 2002 - 2001

Terug naar nieuws

DATUM ONDERWERP NIEUWS
09/11/02 Warkant
van ’t Gestelhof schitterend 3de
in Duitsland

Afgelopen week is onze hengst Warkant van ’t Gestelhof (onder de Duitse naam: Ferro’s sohn) uit Oreal van ’t Gestelhof (ook moeder van Roxane, Turbo en Vasco van ’t Gestelhof) schitterend 3de geworden te Adelheidsdorf in de zwaarste hengstentest van Duitsland.
Iedereen herinnert zich nog deze chique zwarte hengst (Ferro x Furioso) van de laatste BWP keuring, die opviel door zijn fantastische bewegingen en enorm springvermogen, maar spijtig genoeg, wegens lichte peeskwetsuur uitviel tijdens de 3de fase (verrichting).
Ondanks grote trainingsachterstand, na 4 maanden volledige stalrust, is Warkant in september aan zijn 70-dagen test begonnen met 30 andere gekeurde hengsten (o.a. 5 van het Holsteiner verband en 2 van Van De Lageweg). De hengsten worden daar getest op hun natuurlijke aanleg als sport- en fokhengst in een 70-dagen test.
Uiteindelijk is Warkant schitterend 3de geworden met een totaal index van 131 (100 is het gemiddelde van alle hengsten.) Zijn dressuurindex is 133 (2de plaats), zijn springindex 118 (6 de plaats) en zijn cross-index 148 (1ste plaats). Deze punten bevestigen het beeld van de laatste BWP keuring, waar Warkant voorgesteld is als dressuurhengst maar ook opviel door zijn enorm springvermogen, Warkant behaalde o.a. zeer hoge scores op rittigheid (8.5), stap (8.4), galop (8), draf (7.9), cross (8.7), springen (7.9) en karakter (8). Deze uitslag bewijst nogmaals dat onze BWP hengsten niet moeten onderdoen voor de buitenlandse, zelfs niet in dressuur.
Ondanks grote belangstelling van gerenommeerde buitenlandse dekstations zal Warkant opnieuw op de BWP hengstenkeuring komen.

07/11/02 Saros hoogste exterieurindex 188
Onlangs zijn de nieuwe prijskampindexen (exterieur) bekend gemaakt door BWP.  Dit cijfer geeft de fokker een idee van de vererving van een hengst op exterieur gebied (beweging + type). Hoe betere resultaten van zijn kinderen, hoe hoger de index (100 = gemiddelde van alle hengsten).
Opvallend is, dat Saros als jonge hengst met stip binnenkomt op de 1ste plaats van alle gekeurde BWP hengsten.
Ook Turbo verschijnt in de top tien met een mooie 10de plaats als 1ste jaars hengst. Hieronder de lijst van de 10 hoogst geplaatste BWP hengsten waarvan in 2002 veulens zijn geregistreerd.
 
1 Saros 188
2 Tresor 181
3 Parcival 176
4 Gotwald 162
5 Quikfeuer 160
6 Granusso 153
7 Quintus 148
8 Weltmeyer II 144
9 Kings ‘ Bens 144
10 Turbo 143
22/10/02 Saros wint "The Flanders Open"
Dit weekeinde heeft Saros zijn 14de overwinning behaald op de 16 starts.
In deze sterk bezette 2daagse wedstrijd in het Azelhof was hij de beste na 2 wedstrijden Prix St.Georges en Intermediair I.
Saros won daardoor deze “The Flanders Open”.
08/10/02 Subliem afstammeling-rapport voor Saros
Op 10/08/02 zijn de afstammelingen van Saros beoordeeld door de nationale jury van BWP. Gezien de uiterst positieve reacties van de honderden bezoekers hadden wij op een goed rapport gehoopt. “Het is een heel goed rapport geworden”.
Daarmede bewijst Saros niet alleen een prestatietopper te zijn maar ook een topper als fokhengst te worden.

Samenvatting Rapport:

Tweejarigen:

De tweejarigen vormen een zeer royaal ontwikkelde collectie dit zowel qua maat als qua kader. De halzen zijn goed van lengte, vorm en oprichting. De schoften zijn goed ontwikkeld.
De schouder is goed gelegen. Het beenwerk heeft veel bot. In de stap is er sprake van voldoende ruimte en afdruk.

Jaarlingen:

Ook de jaarlingen zijn sterk en groot gebouwd. Ze beschikken over een aansprekende bovenlijn en hebben veel front. Het beenwerk is sterk en met goede gewrichten. Het is correct gesteld en heeft goede lengte.De stap is gewoon.Ze draven ruim met goede oprichting en met goede stuwing.

Veulens:

Een gelijkvormige groep moderne veulens werden getoond. Het zijn snittige veulens die goed ontwikkeld zijn en goed in het rechthoektype staan. De halzen zijn mooi gemaakt. Het beenwerk heeft kwaliteit en staat in goede verhoudingen. De stap is voldoende tot goed. Het drafmechanisme heeft veel ruimte en afdruk. Er werden een paar prima bewegende veulens getoond.

Algemeen beeld:

Saros van ’t Gestelhof geeft naast zijn donkere kleur ook zijn maat mee aan zijn nakomelingen. Hij verbetert zeker in het front. Zijn producten staan goed in het rechthoeksmodel. In de stap zijn ze voldoende tot goed. Over ’t algemeen draven ze met veel ruimte en afdruk.

07/10/02 L.R.V. Nationaal:
3 paarden
Op het laatste nationaal LRV.-tornooi waren 3 paarden van onze stoeterij in de finale.
Wilfried Mondelaers reed met Ramira van ’t Gestelhof naar een mooie 5de plaats in Zwaar II.
Rita Phillipaerts(zus van Ludo)behaalde met Sandro van ’t Gestelhof (volle broer van Turbo) een schitterende 3de plaats in de Middenklasse.
Tenslotte werd Sophie Van Looveren 3de in de klasse L2 met Thallassa van ’t Gestelhof.
22/09/02 Ramira provinciaal kampioen

Afgelopen zondag is onze Ramiro dochter Ramira v/h Gestelhof provinciaal kampioen geworden van LRV-Antwerpen in de hoogste dressuurklasse Zwaar 2.
Wilfried Mondelaers reed met Ramira een bijna feilloze proef en zal binnen 2 weken op het nationaal LRV tornooi te Opglabbeek een serieuze kandidaat zijn voor de nationale titel.

 

Op dezelfde wedstrijd is Sophie Van Looveren tweede geworden in Licht 2 met onze Rubinstein dochter Thailassa van 't Gestelhof

19/09/02 Saros bijna vergiftigd
ONBEKENDE PROBEERT PERPERDUUR KAMPIOENENPAARD TE VERGIFTIGEN

MEERHOUT – Een onbekende heeft het peperdure kampioenenpaard Saros proberen te vergiftigen. De dader kieperde een halve emmer uiterst giftige taxusscheuten in de stal van het 7-jarige dressuurpaard. Maar het dier at niet van de taxus en bleef ongedeerd. Vermoedelijk is de dader een jaloerse concurrent uit de paardenwereld. Saros’ waarde wordt op ruim een miljoen dollar geschat. De eigenaar looft een beloning van 10 000 Euro uit voor de tip die leidt tot de dader.

De onbekende drong vorige week, in de nacht van woensdag op donderdag, het terrein van de manege in Meerhout binnen. “Elke paardenliefhebber weet dat taxus dodelijk is, al bij de kleinste hoeveelheid”, vertelt eigenaar Louis Van Gestel. “We vreesden dan ook het ergste. Saros kreeg een spoelmiddel, waarna bevingen en stuiptrekkingen gelukkig uitbleven. Vermoedelijk had Saros ’s avonds nog zoveel gegeten dat hij geen zin meer had in de taxus.” Ook in de weide van enkele beloftevolle jonge hengsten werd taxus teruggevonden.

Saros staat op het punt door te breken in het internationale dressuur- en fokkersmilieu. Zo is hij nu al het beste Belgische dressuurpaard en won onlangs zijn eerste grote internationale wedstrijd.

MEER BEWAKING Van Gestel is er niet mee gerust in. Hij heeft een camerasysteem in de stallen geïnstalleerd en de bewaking rond de manege fors uitgebreid en deze week wordt er nog een waakhond aangeschaft.

Wie meer informatie heeft kan bellen naar 0496/27.29.77

Bron: Het Laatste Nieuws

03/09/02 Saros wint Cup off Flanders
Afgelopen weekeinde heeft Saros zijn 11de overwinning behaald (op 12 starts).
In de sterk bezette wedstrijd in Zwijnaarde wisten 3 combinaties meer dan 70% te behalen.  Uiteindelijk won Saros met de magistrale score van 71,33% deze Intermediair I wedstrijd op 7-jarige leeftijd.
02/09/02 Gestelhof: succesvol op nationale veulenwedstrijd 3 veulens van Gestelhof hengsten bereikten zaterdag in Oud-Heverlee de finale op het BWP veulenkampioenschap.
Twee eigengefokte veulens Saros, allebei van merries uit de Blesse Stam (Turbo) en een Turbo veulen gefokt door Karel Van Lommel uit Noorderwijk haalde zeer hoge scores.
 
Cablesse Van 't Gestelhof Chablis Van 't Gestelhof
24/08/02 Erle (moeder Saros) opnieuw moeder Gisteren is Erle, onze stammerrie en moeder vanSaros en vele andere topdressuurpaarden opnieuw moeder geworden.  Het is een prachtig hengstveulen geworden: groot, zwart en een zeer mooi hoofdje
Na een lange en geslaagde sportcarriere is dit het 14de veulen van onze Elite merrie ERLE.
Moeder en veulen stellen het zeer goed.
 
19/08/02 Turbo en Vasco finalisten op B.K. Dit weekeinde hadden de Belgische Kampioenschappen Jonge paarden plaats: springen in Gesves en dressuur in Wisbecq. Twee paarden van Gestelhof plaatsen zich voor de finale op zondag: TURBO, met Johan Phillipaerts, toonde weer eens zijn onbegrensd vermogen en

Vasco bevestigde zijn aanleg voor dressuur en wist zelfs op zondag de finale te winnen (78%) met Wilfried Mondelaers . Uniek toch wel. Beide paarden komen uit dezelfde moeder: Oreal van’t Gestelhof.

13/08/02 Massale belangstelling voor Saros Ongeveer 700 paardenliefhebbers en sympathisanten zijn Saros en zijn nakomelingen komen bewonderen in’t Gestelhof. Ondanks de regen ... (lees verder)
12/08/02 Ramira wint opnieuw Zondag behaalde onze Ramiro-dochter Ramira haar tweede overwinning in de dressuur klasse Z2 met Wilfried Mondelaers. Met 2 overwinningen en 2 tweede plaatsen wordt deze combinatie een serieuze titel kandidaat voor het provinciaal kampioenschap. Ondertussen is Vasco definitief toegetreden tot het A-kader van het BWP-PROMO DRESSUURKADER. Vasco zal dit weekeinde met Wilfried deelnemen aan het Belgisch Kampioenschap 4-jarige dressuurpaarden in Wisbecq
05/08/02 Saros Belgisch Kampioen Prix St. Georges Afgelopen weekeinde werd in Duffel gestreden om de Beker van België, of het Belgisch Kampioenschap Lichte Toer.
Nadat Saros van 't Gestelhof zaterdag reeds de kwalificatie (Prix St. Georges) had gewonnen, was Saros zondag in de finale niet te stuiten.  Saros won de afsluitende Kür op muziek (Intermediaire I) met 73%.  Met deze overwinning behaalt Saros zijn zoveelste kampioenstitel.
28/07/02 Afstammelingen van hengsten Stoeterij Dorperheide (Ludo Philippaerts) en stoeterij Gestelhof (Louis Van Gestel) presenteren afstammelingen van hengsten PARCO, TURBO- en SAROS VAN 'T GESTELHOF.

Parco, Turbo- en Saros Van 't Gestelhof voldoen uiteraard met glans in hun sportprestaties en mogen na 4 dekseizoenen hun afstammelingen presenteren aan de BWP hengstenjury.

Woensdag 31/7/02 om 18.30: PARCO en TURBO.
Plaats: Stoeterij Dorperheide - Ludo Philippaerts - Weg naar As 99 - Gruitrode (Limburg).
Nadien: Vrijspringen van enkele nakomelingen.

Zaterdag 10/8/02 om 16.30: SAROS.
Plaats: Stoeterij Gestelhof - Louis Van Gestel - Lemmenshoefstraat 71 - Meerhout-Gestel.
Nadien: Demonstratie Saros met Stefan Van Ingelgem.

28/07/02 Resultaten merrie- en veulenkeuringen Ondertussen zijn de merrie- en veulenkeuringen volop aan de gang. Hieronder een overzicht van mooie keuringsresultaten van eigen fokproducten of van onze hengsten. Klik op foto's voor vergroting
Moerbeke Kampioen jaarlingen merries (fokker Staelens J.P.) Saros
Turnhout Kampioen jaarling hengst (fokker Jos Hermans) Saros
Lummen Kampioen oudere veulens (fokker Knapen A.M.)
Saros
3de plaats jonge veulens (fokker Lievens Hilde)
Turbo
Geel Kampioen 2-jarige merries Saros
Veulenkampioen (fokker Van Gestel Louis) Saros
2de plaats jonge veulens (fokker Van Gestel Louis) Turbo
Alden
Biesen
2de plaats jaarling merries (fokker Claikens Hugo) Saros
Kampioen jonge hengsten (fokker Bugkinx Stany) Saros
Bocholt Veulenkampioen (fokker Theeuwis Marc)
Saros
3de plaats veulens (fokker Ruttens Michel)
Turbo

Fokkers met afstammelingen van één van onze hengsten, die een mooie prestatie hebben geleverd kunnen dit doorgeven aan ons of in ons gastenboek vermelden.

28/07/02 Saros wint opnieuw! Saros heeft vandaag zijn 5de Prix St.Georges op rij gewonnen. In de Mustang te Duffel kreeg hij 69.5 % en was eerste bij beide jury's.
Volgende week doet hij mee aan het Belgisch Kampioenschap lichte toer in de Mustang te Duffel.
Zaterdag 3/8 wordt de St.Georges gelopen.  De 12 besten lopen 's zondags de kür op muziek Intermediaire I.
30/06/02 Saros mooi verjaardagsgeschenk Zondag 30 juni is Saros 7 jaar geworden, alsof hij het wist? Hij liep als nooit tevoren. Saros won zowel de Prix St. Georges (68,75%) als de Intermediaire I (70.5%). Het is waarschijnlijk uniek in de Belgische dressuur geschiedenis dat een 7-jarig paard dit presteert. Saros behaalde trouwens tweemaal de hoogste dagscore in deze drukbezochte en mooi georganiseerde wedstrijd in Dendermonde (Rijbaan Piet) klik hier voor de resultaten
30/06/02 Ramira wint zwaar 2 dressuur

Onze 8-jarige beeldschone Ramiro dochter Ramira van het Gestelhof heeft zondag in Tessenderlo met onze huisruiter Wilfried Mondelaers de zwaarste rubriek in dressuur gewonnen. Vermeldingswaardig is toch: 4 weken geleden is Ramira moeder geworden van haar 4de veulen en was sinds 2 weken terug in training. Ramira is verwant met onze hengst Turbo van het Gestelhof, en is een rechtstreekse dochter van onze stammerrie Foblesse, die zowel dressuur- als springpaarden heeft gegeven.

14/06/02 Vasco vice-Nationaal Kampioen LRV Voorbije zondag werd Vasco van 't Gestelhof tweede in de finale van de 4-jarige dressuurpaarden met Wilfried Mondelaers. Deze halfbroer van Turbo en Warkant bewijst nogmaals de veelzijdige verervingskracht van Oreal, moeder van Vasco, Warkant en Turbo, zelf dochter van onze stammerrie Foblesse.  Nadat Vasco verleden jaar reeds Belgisch Kampioen van de 3-jarigen was geworden, is Vasco door zijn opvallende prestaties uitgenodigd toe te treden tot het Dressuur-Promo team van het BWP.
10/06/02 Saros wint met 7% voorsprong Na Duffel en Rebecq wint Saros zijn derde Prix St. Georges op rij.  Met de hoogste dagscore van ruim 69% had Stefan Van Ingelgem met Saros 7% meer dan de tweede.
02/06/02 Saros wedstrijd- programma St Georges Alhoewel Saros een veelgevraagde dekhengst blijft (ruim 150 merries zijn reeds gedekt , waaronder 30 Hollandse), zal Saros verder uitgebracht worden in de sport.
09 juni Schilde, Brabohoeve
30 juni Dendermonde, rijbaan Piet
13 Juli Overijse, ?
27/05/02 Turbo best geklasseerde dekhengst in cyclus Turbo blijft het goed zeer doen in de cyclus.Dit weekeinde was hij weer dubbel nul in Gesves. Hij komt daardoor op de voorlopige 8ste plaats in de voorlopige stand en best geplaatste goedgekeurde dekhengst.
12/05/02 Saros wint opnieuw Prix St. Georges Twee weken na zijn eerste overwinning in Prix St. Georges in Duffel, wint Saros ook bij zijn tweede optreden in Rebecq in de Prix St. Georges.  Met ruim 66% was onze imponerende zwarte BWP-hengst de beste bij beide jury's van 17 deelnemers.
11/05/02 Turbo dubbel nul in Aalter Na zijn overwinningen als 4 en 5 jarige hengst in de cyclus is Turbo goed op weg opnieuw hoog te eindigen als 6-jarige hengst.  Met zijn nieuwe ruiter Johan Philippaerts bleef hij in Aalter dubbel nul. Turbo komt hierdoor mee vooraan in het algemeen klassement.
30/04/02 Saros wint Prix St. Georges Saros, nog geen 7 jaar oud en veruit de jongste deelnemer, behaalde zondag te Duffel zijn eerste overwinning in de Prix St. Georges met Stefan.  Onder ruime belangstelling en als eerste starter liet hij een indrukwekkende proef en behaalde Stefan Van Ingelgem met onze tophengst Saros zijn eerste overwinning in de lichte toer. klik hier voor de uitslag
24/04/02 Nieuw leven op Gestelhof Vandaag is op Gestelhof het 3de veulen geboren van het nieuwe jaar: 2 van Saros en 1 van Darco.
Vooral het hengstenveulen van Saros, uit een halfzus van Turbo, is heel mooi. De veulens zijn te bezichtigen op afspraak.
12/04/02 Le Primo v/h Gestelhof
knap 4de.
Onder leiding van chef d'equipe Leo Joosten presteerde Leen Cools (nichtje Louis Van Gestel ) uitstekend tijdens hun eerse internationale wedstrijd in Soley (Engeland) met Le Primo van 't Gestelhof.
Met deze half-broer van Saros (uit de zelfde moeder Erle) behaalde Leen en schitterende 4de plaats met ruim 66 procent.

29/03/02 Turbo:
Wint hengstenproef in Hasselt
Na de mooie internationale overwinning van SAROS in de hengstenproef te Zwolle (Ned) ,wint ook TURBO zijn eerste internationale hengstenproef te Hasselt.

In Europ Horse 2002 was TURBO in een spannende barrage de snelste van 10 andere dekhengsten.Tweede was Henk Van De Pol (Nederland) voor Ruighi Obata (Japan).
klik hier voor de uitslag

13/03/02 Turbo:
Goedgekeurd voor zangersheide
Onlangs is Turbo ook goedgekeurd voor zangerheide. Op de laatste hengstenvoorstelling dit jaar was hij met Johan Phillippaerts een van de meest opvallendste hengsten.Jos Lansink beschreef Turbo als een toekomstig toppaard met een uitzonderlijk sterke achterhand, een ware turbo volgens Jos. Dat Jos dit goed gezien had, bewees Turbo verleden week, door als 5de te eindigen op een internationale jumping in Nederland, na een mooie dubbele nulronde.
08/03/02 Turbo:
Veulen bij fokker van ottorongo
Bij topfokker Jef Poets (fokker van ottorongo) is onlangs een mooi veulen van Turbo geboren. Dit is reeds het 2de turboveulen dat bij Jef geboren is. Inmiddels is de merrie reeds terug drachtig van Turbo. Het eerste turboveulen is onlangs verkocht aan Ludo Phillipaerts, voor de opfok als hengst.
03/03/02 Saros:
REDUSON YOUNG STALLION
Tweede overwinning van Saros in Zwolle: met meer dan 70% behaalde hij de titel: REDUSON YOUNG STALLION en versloeg zo alle Nederlandse en Duitse collega's
.
Klik hier voor de uitslag
 02/03/02 Saros:
Eerste intern. zege in Zwolle
Op zijn allereerste optreden in de lichte toer, tijdens de internationale hengstencompetitie in Zwolle, heeft Saros reeds zijn eerste internationale overwinning op zak gestoken. Als allereerste starter van 15 goedgekeurde Europese hengsten was hij voor de 3 juryleden de beste in de kwalificatie ronde. Hij zal morgen als allerlaatse kunnen starten in de finale. .
 21/01/02 Warkant:
4de gekeurde dekhengst?
Op de laatste BWP hengstenkeuring is Warkant van 't Gestelhof aangeduid voor de bereden proef op 23 maart 2002.  Warkant was DE publiekslieveling.  Deze grote zwarte Ferro-zoon viel op door zijn mooi exterieur, super bewegingen  en ongelooflijke souplesse.  Volgens kenners was deze dressuurhengst bovendien de beste springer, van alle aanwezige hengsten.
 26/12/01 Saros:
2de hengsten-competitie Ned.
Onlangs is Saros mooi 2de geworden in Hengelo-Nederland in de Nederlandse hengstencompetitie.  Voor een volledig-Nederlandse jury werd hij op 1 punt schitterend 2de.
 24/12/01 Saros:
schitterende fokkerij resultaten
Ook in 2001 werden diverse mooie fokresultaten behaalt oa:
veulenkampioen Hoogstraten
Nationaal veulenkampioenschap : 5de in de finale
kampioen jaarling: Hoogstraten
kampioen jaarling: Geel
reservekampioen nationale merriekeuring
 20/11/01 Saros:
23 nationale overwinningen in 2001
2001 was een ongelooflijk jaar voor Saros.  Als 6-jarige jonge dressuurhengst behaalde Saros 23 overwinningen o.a.:
Provinciale kampioenschap Z2 LRV
Nationaal Kampioen Z2 LRV (jongste kampioen aller tijden)
Kampioen van België 6-jarige (KBRSF)
Kampioen van België 6-jarige (LRV)
Winnaar superfinale: LRV-KBRSF
Winnaar eindklassement Beker van België
 24/09/01 Turbo:
in finale WK-Lanaken
Ook op het Wereldkampioenschap voor jonge springpaarden heeft Turbo geschitterd.  Slechts in de barrage van de finale op zondag maakte Turbo zijn eerste fout.  Vooral in het basisparcour van de finale op zondag was hij indrukwekkend en was hij een voorbeeld van techniek en vermogen.
25/08/01 Turbo:
best presterende 5-jarige dekhengst in 2001
In de nationale cyclus voor jonge springpaarden heeft Turbo dit jaar fantastisch gepresteerd.Op 8 wedstrijden heeft hij slechts 1 hindernis-fout gemaakt en 7 keer in de barrage.  Door deze prestatie is hij als beste goedgekeurde BWP-hengst uit de cyclus gekomen en mag hij binnenkort naar de wereldkampioenschappen in Lanaken. 
 20/08/01 Vasco:
Nationaal Kampioen 3-jarige Gesves
Tijdens de Belgische Kampioenschappen Jonge Paarden is Vasco van 't Gestelhof Nationaal Kampioen geworden van de 3-jarige paarden.  Vasco is een broer van Turbo.
 13/08/01 Saros:
4de W.K Verden
Dit weekeind heeft Saros geschiedenis geschreven in Verden-Duitsland.  Voor een internationale jury werd Saros op indrukwekkende wijze 4de op de Wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden.  Ondanks een fenomenale  finaleproef viel hij nipt naast brons.  Hij eindigde wel als beste geklasseerde warmbloedhengst van de wereld, en dit met grote voorsprong voor alle Duitse en Nederlandse dekhengsten.  De internationale jury bestond nochthans uit een Duitser, Nederlander en Amerikaan.
 18/07/01 Turbo:
Kampioen veulen in Turnhout en Grote Brogel
Niet alleen in de sport presteert Turbo goed, ook als fokhengst begint Turbo door te breken.  Onlangs werden 2 Turbo veulens gekroond als kampioen: in Turnhout en Grote Brogel.
06/05/01 Turbo:
Dubbel nul in Humbeek en Wisbecq
In de eerste wedstrijden van de cyclus sprong Turbo zeer soepel naar een dubbele nulronde. Zowel in Humbeek en Wisbecq kon Turbo de toeschouwers bekoren door zijn vermogen en techniek.
Door deze dubbele nulronden komt Turbo mee aan de leiding van het algemene klassement.
05/05/01 Turbo:
Eerste intern. optreden : 5de in Aken, Duitsland
Turbo heeft ook in Duitsland zijn visitekaartje afgegeven. Onlangs werd Turbo 5de in een internationale hengstenwedstrijd. Enkel een pechfout op de allerlaatste hindernis hield hem van de overwinning. Hij had de hoogste punten van alle deelnemers voor stijl en aanleg.
05/05/01 Saros:
Indrukwekkende overwinning in Broechem
Bij zijn eerste optreden in de LRV wedstrijd in Broechem heeft Saros op overtuigende wijze ook zijn eerste overwinning behaald bij de zesjarige dressuurpaarden. Onder grote belangstelling en applaus behaalde hij een ruime overwinning met 81% zowel in de voormiddag als in de namiddag.
05/04/01 Fokkerij:
Nieuwe lente veulens

Deze lente zijn er op onze stoeterijen reeds 3 veulens geboren

  • Een zwart hengstveulen van Saros en Roxanne van 't Gestelhof. Een chique bloedgemaakt veulen met extra beweging.
  • Een donker bruin merrieveulen van Saros uit Hija : Een weergave van Saros : groot, front, uitstraling, uitmuntend exterieur en extra beweging.
  • Een vos merrieveulen van Darco uit de moeder van Turbo. Dit grote bloedgemaakt veulen gelijkt heel erg op zijn volle broer Turbo ; bloedgemaakt, grootramig, souplesse en veel beweging.

Bezichtiging na afspraak is mogelijk.

03/04/01 Fokkerij:
3e goedgekeurde hengst
Onze fokkerij beleefde deze week een nieuw hoogtepunt : Utabor van 't Gestelhof is definitief goedgekeurd voor het BWP. Het is ondertussen de derde goedgekeurde dekhengst in onze stoeterij. Deze goedspringende zwarte
Darco-zoon stamt rechtstreeks af van onze stammoeder Foblesse. Utabor is eveneens een 3/4 broer van de gekeurde hengst Turbo van 't Gestelhof.